Kort sagt er Dromedar Kaffebar en full kopp med håndverk, kjærlighet og historikk servert direkte til deg…
Kaffeskolen:
Dromedar Kaffebar jobber med kaffe som håndverk og fag, og de har siden 1997 vært lidenskapelig opptatt av å kunne servere en stadig bedre kopp med kaffe. Etter snart 20 år bak espressomaskina og med nesen langt oppi kaffekverna har de funnet ut det aller meste om hvordan de lager den beste kopp, det være seg både espresso og svart kaffe!
Dromedars Kaffeskole inviterer våren til 2018 til 5 datoer for grunnleggende kurs tilpasset hjemmebaristaen, både i Trondheim og i Bergen – se datoer i påmeldingsskjema for hvert sted under. Du vil få lære å lage de klassiske italienske kaffedrikkene på baristavis. De går gjennom grunnleggende teori og gir deg håndfast praktisk erfaring på profesjonell espressomaskin og kvern, og det hele er overførbart til maskiner beregnet til hjemmebruk. Se her for påmelding.
En god kopp kaffe:
Ved all tilberedning av kaffe er det viktig å bruke rent utstyr, friskt kaldt vann, god og fersk kaffe med rett kverningsgrad og i riktig mengde i forhold til mengde vann.
Det er viktig at kaffen er kvernet riktig i forhold til tilberedningsmetode og at man er nøyaktig i blandingsforholdet mellom kaffe og vann. Bruk mer enn gjerne en vekt til begge deler. Sist, men ikke minst er det viktig å huske på at kaffe er en ferskvare. Fersk, nykvernet kaffe smaker alltid best, og ferdigtraktet kaffe byr som regel på sine beste egenskaper i en halvtime til en time! Nyt kaffen!
Bakeri:
Dromedarbakeriet er en realisering av en drøm Dromedar Kaffebar har hatt om et eget bakeri. Et bakeri som baker og leverer kaker og nydelige lunsjer til alle kaffebarene våre