Rotgrønnsakschips

Ingredienser:
- 4 poteter
- 1 søtpotet
- 2 gulrøtter
- 2 sellerirot
- 2 ss olje
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
-
Del alle rotfruktene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Legg dem i en ildfast form og dryss over olje, salt og pepper.
-
Stek på 220° i ca. 25 minutter. Snu grønnsakene og pass på at de ikke blir for brent under steking. De skal være gylne og lett brente i kantene.
-
Legg dem over på papir før du serverer for å trekke ut litt olje.
Kyllingburger
Kyllingburger med spennende vri! Prøv denne varianten med pannestekt blomkål og pære.

Ingredienser:
- 2 ss smør
- 400 gkyllingfilet skivet, SPAR Middagsfavoritt
- 3 fedd hvitløk
- noen stilker timian
- 4 stk burgerbrød
- 150 g grønnkål
- 0,5 blomkålhode
- 2 pærer
- 2 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl creme fraiche
- oregano
- 100 hasselnøtter
Slik gjør du:
-
Varm smør i en panne og tilsett hvitløk. La det surre litt i panna før du legger i skivet kyllingfilet. Legg et par stilker timian i pannen for ekstra god smak. Stek kyllingen raskt på begge sider på medium høy temperatur, skru så ned temperaturen og stek på lav varme i 10-15 minutter. Finhakk grønnkål, kutt blomkål og pærer i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin om du har. Varm en panne med litt smør og hvitløk. Vend inn blomkål, grønnkål og pære. Stek i et par minutter. Pærene og blomkålen skal få litt farge og grønnkålen skal bli myk.
-
Rør sammen cremè fraîche og finhakkede urter. Varm hamburgerbrødene raskt i en panne rett før servering. Server med urtekrem og salat ved siden av.
Sjokospyd
Jordbær og brownies i søt harmoni er en garantert suksess! Pisk litt krem ved siden av så blir dette en braksuksess.

Ingredienser:
- 200 gmørk kokesjokolade
- 75 g smør
- 2 egg
- 3 dl sukker
- 1,5 dl hvetemel
- 0,5 ts bakepulver
- 1 dl valnøtter
- 1 kurv jordbær
- 2 dl kremfløte
- 1 vaniljestang
Slik gjør du:
-
Sett ovnen på 180° C. Smelt sjokolade i vannbad. Ha smøret i sjokoladen og la det blande seg. Pisk sammen egg og sukker. Ha i sjokoladerøren. Tilsett mel, bakepulver og hakkede valnøtter.
-
Rør godt sammen. Kle en liten form, ca. 15x20 cm, med bakepapir. Ha i røren og stek den midt i ovnen i 25 minutter. La kaken kjølne før du skjærer den i mindre biter.
-
Tre browniebiter og jordbær på spyd. Pisk kremen sammen med frø fra vaniljestangen – gjerne litt sukker hvis du ønsker. Disse dessertspydene er populære hos både små og store!
Kilde: spar.no